Skip naar content

Going green in Erasmus+: Project development and mobilities in the field of ecologic sustainability in adult education

Training and Cooperation Activity | Geef je op vóór 15 maart 2023 op via het SALTO-platform!

Volwasseneneducatie

Wat is het? [thema en doelen van het evenement]

We zouden graag instellingen die (reeds) actief zijn op het gebied van duurzaamheid willen samenbrengen met instellingen die nog moeten bijbenen.

Het contactseminar is bedoeld om bij te dragen aan bewustwording van het onderwerp duurzaamheid en om impulsen te geven over hoe duurzame onderwerpen kunnen worden geïmplementeerd in projecten en uiteindelijk in de instelling.

Deelnemers zullen:

  • Mogelijk nieuwe projectpartners vinden;
  • Meer leren over hoe Erasmus+ (KA1 en KA2 projecten) organisaties kan helpen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid;
  • Ideeën delen over het uitvoeren van Erasmus+ projecten op een duurzamere manier;
  • Nieuwe Erasmus+ projecten opstellen op het gebied van ecologische duurzaamheid.

Wat leer je? [verwachte resultaten]

Het doel is dat deelnemers projectpartners vinden om projecten aan te vragen in KA1 en KA2 en om instellingen samen te brengen die reeds actief zijn op het gebied van duurzaamheid en instellingen die nog moeten bijbenen. Ook wordt verwacht dat het evenement bijdraagt aan bewustwording van het onderwerp en impulsen geeft over hoe duurzame onderwerpen kunnen worden geïmplementeerd in projecten en uiteindelijk in de instelling.

Voor wie? [profiel van deelnemers]

Potentiële KA1 en KA2 projectaanvragers in volwasseneneducatie. Nieuwe projectaanvragers zijn bijzonder welkom!

Mensen die werkzaam zijn in volwasseneneducatie en duurzame projecten willen implementeren in hun instellingen. Mensen die de focus op duurzaamheid in hun onderwijsprogramma's willen vergroten en Europese samenwerking hiervoor willen gebruiken. Organisaties die Europese samenwerking willen starten en hun personeel de mogelijkheid willen geven om nieuwe kennis op te doen over duurzaamheid. Vertegenwoordigers van instellingen die Europese knowhow over duurzaamheid tastbaar willen maken voor hun leerlingen en personeel door middel van training in het buitenland.

Praktische informatie [extra informatie]

De reiskosten worden vergoed door het Nederlandse NA Erasmus+ Onderwijs & Training. De verblijfskosten (accommodatie, conferentiekosten en maaltijden) worden geregeld en vergoed door het Duitse Agentschap.

Informatie en aanmelden

Deelnemers hebben alleen recht op deelname en vergoeding van reis- en verblijfkosten, wanneer de aanmelding via het SALTO platform is verlopen. Hiervoor maak je eerst eenvoudig een account via https://salto-et.net/login/registration, waarna je je voor TCA’s kunt aanmelden. Heb je al een SALTO account, dan hoef je je natuurlijk niet opnieuw te registreren.

Deelnemers worden geselecteerd op basis van de motivatie voor deelname. Bij goedkeuring ontvangt de deelnemer via het eigen Nationaal Agentschap een contract, een verslagformulier en een declaratieformulier voor gemaakte kosten.

Wil je deelnemen aan deze TCA? Geef je dan vóór 20 maart 2023 op via https://salto-et.net/events/show/DE02_0292_TSS_2022 (log in en klik op ‘Apply’). Er is voor Nederland één plaats gereserveerd. Het NA zal de kandidaten uiterlijk 3 april 2023 informeren over de uitslag van de selectie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via tca@erasmusplus.nl

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven