eTwinning webinar | Stories that Move

Primair en voortgezet onderwijs
Gepubliceerd op: 16 mei 2020

De online toolbox Stories that Move stimuleert leerlingen om kritisch na te denken over diversiteit en discriminatie en om te reflecteren op hun eigen standpunten en keuzes. Meld je nu aan voor dit gratis webinar voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs! 

  • Aanvang:26 mei 2020 - 16:00
  • Eind:26 mei 2020 - 17:00
  • Inschrijving gesloten 

Over Stories that Move

Stichting Anne Frank House heeft een mooie toolbox ontwikkeld speciaal voor leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs: Stories that Move.

De toolbox bestaat uit vijf leerpaden met meerdere lagen informatie, opdrachten en levensverhalen. In korte filmpjes komen jongeren aan het woord over hun positieve ervaringen maar ook over uitsluiting en discriminatie. Hun verhalen zijn het startpunt om discriminatie en aanverwante onderwerpen nader te onderzoeken. 

Webinar Anne Frank Stichting, in samenwerking met eTwinning

De Anne Frank Stichting en eTwinning Nederland organiseren op 26 mei een gratis webinar, ter introductie van de toolbox voor docenten docenten in het primair en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Ontdek tijdens dit webinar hoe de toolbox optimaal kan worden ingezet en hoe je een veilige leeromgeving creëert waarin gevoelige onderwerpen op een respectvolle en beheerste manier besproken kunnen worden. Ben jij erbij?

Voorbereiding en inschrijving

Ter voorbereiding op dit webinar vragen we je een inlogaccount aan te maken op Stories That Move

Je kunt je direct inschrijven voor de webinar via onderstaande link.

Stories that move wordt gefinancierd werd vanuit Erasmus+ Strategische Partnerschappen.