ATOQ: Advanced Training on Quality

Jeugd & jongerenwerk

11-16 maart 2019 | geef je op voor 10 januari | Training gericht op het verbeteren van de kwaliteit van een volgende jongerenuitwisseling.

  • Locatie: Bulgarije
  • Aanvang:11 maart 2019
  • Eind:16 maart 2019

Wat?

Het uitgangspunt van de training zijn de eerdere uitwisselingservaringen en jullie leerdoelstellingen. Alle belangrijke aspecten en fases van een uitwisseling komen aan bod, met als doel dat jullie volgende uitwisselingsproject een (nog) groter succes wordt.

De ATOQ wordt gefaciliteerd door drie ervaren, internationale trainers. Sinds 2004 gingen al meer dan 1000 jongerenwerkers je voor als deelnemer in deze training. Een must voor iedereen die voor kwaliteit wil gaan in zijn of haar uitwisselingsproject. Er is plek voor 35 deelnemers uit heel Europa.

Wat leer je?

Door middel van niet-formele en interactieve leermethodes komt het volgende aan bod:

  • Kritische reflectie op jullie vorige uitwisseling(en) en de impact op de deelnemende jongeren;
  • De verschillende kwaliteitsaspecten van een uitwisseling, zoals actieve participatie van jongeren, betrokkenheid van partnergroepen en andere (lokale) partners, diversiteit & intercultureel leren en het samenstellen van een programma waarmee je de doelstellingen van je uitwisseling bereikt;
  • Niet-formele leerprocessen en het belang hiervan in een uitwisseling;
  • Projectmanagementcompetenties, die je kunnen helpen om de verschillende fases van een jongerenuitwisseling beter te organiseren.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers en actieve vrijwilligers die direct met jongeren werken. Je moet minimaal één jongerenuitwisseling binnen Erasmus+/Youth in Action hebben georganiseerd (als teamlid) en plannen hebben voor het organiseren van een nieuwe uitwisseling.

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar en je moet in staat zijn om in het Engels te werken. Per organisatie kan maximaal één persoon deelnemen.

Waar en wanneer?

De training vindt plaats van 11 t/m 16 maart in Bulgarije. 

Deadline om aan te melden

Aanmelden kan tot 10 januari 2019. Op 1 februari hoor je of je bent geselecteerd. 

Kosten

De eigen bijdrage voor deze training is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.  

Aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.